Koláčky z müsli
40 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 60gramůMáslo arašídové
- 1špetkaSůl
- 0,3šálekHrozinky
- 1kusVejce slepičí
- 2šálkyMuesli
- 2lžíceTuk
- 0,5šálekCukr krupice
- 0,5šálekMouka polohrubá
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5šálekOřechy vlašské
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
798 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
41 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 °C. Tukem vymažeme plech, ve kterém budeme péct.
- 2V míse šlehačem vytřeme máslo s cukrem, poté přidáme vejce a arašídové máslo.
- 3Prosetou mouku, skořici, prášek do pečiva a sůl smícháme s hotovou müsli směsí. Nakonec vmícháme vlašské ořechy a rozinky.
- 4Na připraveném plechu vytvoříme polévkovou lžící ze směsi hromádky, vzdálené od sebe cca 2,5 cm. Každou hromádku vytvarujeme lžící do kulata.
- 5Po 15 minutách pečení se nám koláčky zbarví dozlatova. Po vychladnutí můžeme koláčky podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.