Kolečka s makronkovou čepičkou
55 min.
Ingredience
- Na makronky
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyKáva Espresso
- 40gramůMandle mleté
- 80gramůCukr moučkový
- Na náplň
- 90gramůČokoláda na vaření
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMed včelí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- Těsto
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1gramMáslo čerstvé
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, žloutku, cukru, ěpetky soli a změklého másla vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladu.
- 2Z bílku, soli, kávy a 20g moučkového cukru ušleháme pevný sníh. Mleté mandle smícháme se zbylým cukrem a vmícháme do sněhu.
- 3Směs dáme do cukrářského sáčku s malou trubičkou. Na plech vyložený pečicím papírem naneseme 40 makronek. Pečeme v troubě vyhřáté na 150°C asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout.
- 4Těsto rozválíme na plát silný 3-4mm a vykrajujeme z něj 40 koleček. Pečeme je na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 180°C 8-10 minut. Po upečení necháme vychladnout.
- 5V kastrůlku smícháme nalámanou čokoládu se smetanou, medem a máslem. Vše rozpustíme v horké vodní lázni. Po zchladnutí krémem naplníme cukrářský sáček s malou trubičkou. Krém naneseme na upečená kolečka, navrch každého kolečka potom položíme makronku a lehce přimáčkneme.
- 6Před podáváním necháme v chladu ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.