Kolečka s makronkovou čepičkou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, žloutku, cukru, ěpetky soli a změklého másla vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladu.
  • 2
    Z bílku, soli, kávy a 20g moučkového cukru ušleháme pevný sníh. Mleté mandle smícháme se zbylým cukrem a vmícháme do sněhu.
  • 3
    Směs dáme do cukrářského sáčku s malou trubičkou. Na plech vyložený pečicím papírem naneseme 40 makronek. Pečeme v troubě vyhřáté na 150°C asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout.
  • 4
    Těsto rozválíme na plát silný 3-4mm a vykrajujeme z něj 40 koleček. Pečeme je na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 180°C 8-10 minut. Po upečení necháme vychladnout.
  • 5
    V kastrůlku smícháme nalámanou čokoládu se smetanou, medem a máslem. Vše rozpustíme v horké vodní lázni. Po zchladnutí krémem naplníme cukrářský sáček s malou trubičkou. Krém naneseme na upečená kolečka, navrch každého kolečka potom položíme makronku a lehce přimáčkneme.
  • 6
    Před podáváním necháme v chladu ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.