Kolečka z čokoládového těsta
40 min.
Ingredience
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 75gramůMandle
- 100gramůCukr moučkový
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůČokoláda na vaření
- 100gramůMarmeláda meruňková
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžíceCukr krystal
- 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
22 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a jemně umeleme.
- 2V míse smícháme mleté mandle, mouku, moučkový cukr, máslo, vejce a nastrouhanou čokoládu. Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a dáme na 15 minut do chladničky.
- 3Těsto potom rozválíme na pomoučené pracovní ploše tak, aby bylo silné 3 až 4 milimetry. Z těsta vykrajujeme kolečka, případně i jiné tvary, a pokládáme je na pečicí papír, který jsme rozložili na plech.
- 4Pečeme přibližně 10 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.
- 5Meruňkovou marmeládu ohřejeme, propasírujeme a slepujeme jí upečená vychladlá kolečka.
- 6V misce smícháme cukr s citronovou šťávou a trochou horké vody. Polevu natřeme na horní stranu slepených koleček a necháme v chladu ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.