Kolečka z čokoládového těsta

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
22 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a jemně umeleme.
  • 2
    V míse smícháme mleté mandle, mouku, moučkový cukr, máslo, vejce a nastrouhanou čokoládu. Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a dáme na 15 minut do chladničky.
  • 3
    Těsto potom rozválíme na pomoučené pracovní ploše tak, aby bylo silné 3 až 4 milimetry. Z těsta vykrajujeme kolečka, případně i jiné tvary, a pokládáme je na pečicí papír, který jsme rozložili na plech.
  • 4
    Pečeme přibližně 10 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.
  • 5
    Meruňkovou marmeládu ohřejeme, propasírujeme a slepujeme jí upečená vychladlá kolečka.
  • 6
    V misce smícháme cukr s citronovou šťávou a trochou horké vody. Polevu natřeme na horní stranu slepených koleček a necháme v chladu ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.