Kompot hruškový

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
13 g
Cukr
54 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a oloupeme hrušky, podélně rozdělíme na poloviny a zbavíme jadřinců a stopek.
  • 2
    Připravíme si vodu s kyselinou citronovou a ponoříme do ní hrušky, aby nezhnědly. Krátce povaříme tvrdé hrušky v okyselené vodě. Poté je dáváme do čistých lahví.
  • 3
    Připravíme nálev povařením vody, cukru a hřebíčku.
  • 4
    Naplněné sklenice sterilujeme při 85 stupních 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.