Kompot hruškový
45 min.
Ingredience
- 3,5kilogramyHrušky
- 1litrVoda pitná
- 50gramůKyselina citrónová
- 300gramůCukr krupice
- 10kusůHřebíček
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
13 g
Cukr
54 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a oloupeme hrušky, podélně rozdělíme na poloviny a zbavíme jadřinců a stopek.
- 2Připravíme si vodu s kyselinou citronovou a ponoříme do ní hrušky, aby nezhnědly. Krátce povaříme tvrdé hrušky v okyselené vodě. Poté je dáváme do čistých lahví.
- 3Připravíme nálev povařením vody, cukru a hřebíčku.
- 4Naplněné sklenice sterilujeme při 85 stupních 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.