Kompot meruňkový

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Meruňky omyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme, půlky meruněk spaříme krátce horkou vodou, aby šla sloupnout slupka. Loupané mandle vsypeme do misky, zakápneme likérem Maraska.
  • 2
    Půlky meruněk vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou, přidáme loupané mandle, cukr, trochu brandy a povaříme 10 minut.
  • 3
    Servírujeme v kompotových pohárcích a do každé porce ještě přikápneme Maraschino, které zbylo od mandlí.
  • 4
    Kompoty servírujeme převážně dobře vychlazené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.