Kompot míchaný
40 min.
Ingredience
- 225gramůReveň (Rebarbora)
- 50gramůCukr krupice
- 100gramůKřížaly (sušená jablka)
- 150gramůMeruňky sušené
- 150gramůHrušky sušené
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
9 g
Cukr
71 g
Postup přípravy
- 1Do rendlíku dáme očištěnou, nasekanou reveň, cukr a vodu. Vaříme, dokud reveň nezačne měknout, cca 5 minut.
- 2Troubu vyhřejeme na 175 stupňů.
- 3Do zapékací mísy nasypeme sušené ovoce - jablka, meruňky a hrušky. Přidáme reveň i se šťávou a promícháme. Misku přiklopíme a ovoce pečeme 25 minut, v polovině pečení vše promícháme.
- 4Můžeme podávat jak teplé, tak studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.