Kompot reveňový
30 min.
Ingredience
- 300gramůReveň (Rebarbora)
- 250mililitrůVoda pitná
- 150mililitrůSirup rybízový
- 30mililitrůSherry brandy
- 20gramůCukr moučkový
- 3mililitryTresť vanilková
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
104 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
900 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Reveň omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky asi 3 cm dlouhé. Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou, sirupem, zakápneme brandy, vanilkovou esencí, přivedeme k varu a povaříme přibližně 10 minut.
- 2Je-li kompot přílíš kyselý, přidáme 1 lžíci cukru. Hrnec odstavíme a necháme reveň chladnout ve vlastní šťávě.
- 3Před servírováním kompot ještě trochu vychladíme v lednici a potom jej rozdělíme do kompotových misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.