Kompot reveňový

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 300gramůReveň (Rebarbora)
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 150mililitrůSirup rybízový
    • 30mililitrůSherry brandy
    • 20gramůCukr moučkový
    • 3mililitryTresť vanilková
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
104 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
900 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Reveň omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky asi 3 cm dlouhé. Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou, sirupem, zakápneme brandy, vanilkovou esencí, přivedeme k varu a povaříme přibližně 10 minut.
  • 2
    Je-li kompot přílíš kyselý, přidáme 1 lžíci cukru. Hrnec odstavíme a necháme reveň chladnout ve vlastní šťávě.
  • 3
    Před servírováním kompot ještě trochu vychladíme v lednici a potom jej rozdělíme do kompotových misek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.