Kompot z čerstvého ovoce

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
9 g
Cukr
59 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme pomocí škrabky kůru z citronu a vymačkáme šťávu. Dáme do pánve citronovou kůru i šťávu, likér z černého bezu, cukr a vodu. Vaříme 10 minut.
  • 2
    Oloupeme jablka, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a přidáme do pánve. Vaříme 5 minut, dokud nebudou měkká. Odstavíme pánev a dáme vychladit.
  • 3
    Jablka a sirup přendáme do servírovací mísy, přidáme ostružiny a nakrájené fíky. Vše zamícháme. Přikryjeme a dáme do lednice, dokud nebudeme kompot podávat.
  • 4
    Do misky vlijeme jogurt a pokapeme ho medem.
  • 5
    Kompot podáváme s polevou z jogurtu a medu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.