Kompot z čerstvého ovoce
35 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 60gramůCukr moučkový
- 4lžíceLikér bezinkový
- 3decilitryVoda pitná
- 4kusyJablka
- 225gramůOstružiny
- 2kusyFíky čerstvé
- 150gramůJogurt bílý
- 2lžíceMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
9 g
Cukr
59 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme pomocí škrabky kůru z citronu a vymačkáme šťávu. Dáme do pánve citronovou kůru i šťávu, likér z černého bezu, cukr a vodu. Vaříme 10 minut.
- 2Oloupeme jablka, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a přidáme do pánve. Vaříme 5 minut, dokud nebudou měkká. Odstavíme pánev a dáme vychladit.
- 3Jablka a sirup přendáme do servírovací mísy, přidáme ostružiny a nakrájené fíky. Vše zamícháme. Přikryjeme a dáme do lednice, dokud nebudeme kompot podávat.
- 4Do misky vlijeme jogurt a pokapeme ho medem.
- 5Kompot podáváme s polevou z jogurtu a medu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.