Kompot z čerstvých bezinek
60 min.
Ingredience
- 3kilogramyBezinky
- 750gramůCukr krystal
- 1litrVoda pitná
- 1kusSkořice celá
- 4kusyHřebíček
- 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
134 g
Vláknina
23 g
Cukr
75 g
Postup přípravy
- 1Bezinky důkladně omyjeme a odstraníme stopky. Bobule rozdělíme do čistých sklenic.
- 2V kastrolu rozmícháme ve vodě cukr, přidáme skořici a hřebíček. Povaříme a roztok necháme vychladnout. Přilijeme citronovou šťávu, přecedíme a zalijeme bezinky.
- 3Sklenice zavíčkujeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 30 minut. Necháme vychladnout v hrnci, poté vyjmeme a uchováme na chladnějším a temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.