Kompot z čerstvých bezinek

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 3kilogramyBezinky
    • 750gramůCukr krystal
    • 1litrVoda pitná
    • 1kusSkořice celá
    • 4kusyHřebíček
    • 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
134 g
Vláknina
23 g
Cukr
75 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bezinky důkladně omyjeme a odstraníme stopky. Bobule rozdělíme do čistých sklenic.
  • 2
    V kastrolu rozmícháme ve vodě cukr, přidáme skořici a hřebíček. Povaříme a roztok necháme vychladnout. Přilijeme citronovou šťávu, přecedíme a zalijeme bezinky.
  • 3
    Sklenice zavíčkujeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 30 minut. Necháme vychladnout v hrnci, poté vyjmeme a uchováme na chladnějším a temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.