Kompot z čerstvých ostružin
40 min.
Ingredience
- 3kilogramyOstružiny
- 750gramůCukr krystal
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
11 g
Cukr
60 g
Postup přípravy
- 1Ostružiny přebereme, očistíme, na sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a odstavíme. Ostružiny rozdělíme do sklenic, zalijeme vychladlým nálevem cca do 3/4 výšky.
- 2Uzavřeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.