Kompot z čerstvých rynglí ochucený rumem

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 3kilogramyRyngle
    • 1,2kilogramyCukr krystal
    • 1,75litryVoda pitná
    • 1kusSkořice celá
    • 3kusyHřebíček
    • 8lžicRum
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1087 kcal
Tuky
15 g
Sacharidy
234 g
Vláknina
2 g
Cukr
120 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme menší, zralé, ale tvrdé ryngle. Důkladně je omyjeme a osušíme.
  • 2
    Mezitím cukr rozmícháme ve vodě, přidáme skořici, hřebíček a povaříme. Do vroucího nálevu vložíme ryngle a dál zahříváme.
  • 3
    Jakmile začnou praskat, vyjmeme je a rozdělíme do čistých sklenic. Roztok ještě chvíli provaříme, vyjmeme koření a nálevem zalijeme ovoce. Do každé sklenice přidáme 2 lžíce rumu a ihned zavíčkujeme. Zabalené v dece necháme vychladnout a poté uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.