Kompot z čerstvých rynglí ochucený rumem
45 min.
Ingredience
- 3kilogramyRyngle
- 1,2kilogramyCukr krystal
- 1,75litryVoda pitná
- 1kusSkořice celá
- 3kusyHřebíček
- 8lžicRum
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1087 kcal
Tuky
15 g
Sacharidy
234 g
Vláknina
2 g
Cukr
120 g
Postup přípravy
- 1Použijeme menší, zralé, ale tvrdé ryngle. Důkladně je omyjeme a osušíme.
- 2Mezitím cukr rozmícháme ve vodě, přidáme skořici, hřebíček a povaříme. Do vroucího nálevu vložíme ryngle a dál zahříváme.
- 3Jakmile začnou praskat, vyjmeme je a rozdělíme do čistých sklenic. Roztok ještě chvíli provaříme, vyjmeme koření a nálevem zalijeme ovoce. Do každé sklenice přidáme 2 lžíce rumu a ihned zavíčkujeme. Zabalené v dece necháme vychladnout a poté uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.