Kompot z čerstvých višní
40 min.
Ingredience
- 3kilogramyVišně
- 800gramůCukr krystal
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
70 g
Postup přípravy
- 1Použijeme zralé, ale tvrdší višně. Přebereme je, otrháme stopky, na sítu propláchneme a necháme okapat. Cukr rozsypeme do sklenic, rozdělíme višně a do 3/4 zalijeme studenou vodou.
- 2Zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí kompot vyjmeme a uchováme na studeném a temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.