Kompot z dýní a ananasu

48 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
2 g
Cukr
68 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýně rozkrojíme, lžící vyloupneme střed se semínky a dýní nakrájíme na malé kousky. Kousky dýně dáme do hrnce s vodou a kyselinou citrónovou. Necháme 24 hodin rozležet.
  • 2
    Potom nálev scedíme, do hrnce vlijeme 2 l čisté vody, přisypeme cukr, vložíme hřebíček a přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme kousky hrušek a povaříme 5-8 minut. Do hrnce přidáme celý ananasový kompot i s nálevem, ochutíme trestí a opět přivedeme k varu.
  • 3
    Horký kompot rozdělíme do teplých skleníček. Citron omyjeme, nakrájíme na plátky, odstraníme jádra a položíme do každé skleníčky na vrch kompotu. Naplněné skleníčky uzavřeme víčky. V zavařovacím hrnci sterilizujeme při 80 stupních 20 minut.
  • 4
    Skleníčky s kompotem necháme vychladnout a uložíme na studené a tmavé místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 3. 11. 2017
Kompot z dýní a ananasu
Dobrý den - buď v návodu chybí hrušky nebo je překlep cituji : " Do vroucí vody vložime kousky hrušek ? dýně ? a povaříme 5-8 min"