Kompot z hroznového vína s citronem
50 min.
Ingredience
- 3kilogramyHroznové víno
- 750gramůCukr krystal
- 1litrVoda pitná
- 1kusCitrony
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
3 g
Cukr
121 g
Postup přípravy
- 1Hrozny důkladně propláchneme, otrháme, odstraníme stopky, bobule rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Poté roztokem zalijeme ovoce.
- 2Do každé sklenice přidáme kolečko citronu a zavíčkujeme. Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce, při teplotě 80 °C sterilujeme 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na tmavém, suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.