Kompot z lesních plodů
20 min.
Ingredience
- 100gramůBorůvky
- 100gramůJahody lesní
- 100gramůOstružiny
- 20gramůCukr vanilka
- 1lžíceŽelé ovocné v prášku
- 1lžičkaSkořice mletá
- 250gramůŘecký jogurt
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžícePomerančová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Borůvky, jahody a ostružiny očistíme, omyjeme a dáme do hrnce, přidáme vymačkanou šťávu z 1 citrónu a z 1 pomeranče, vsypeme vanilkový cukr, přidáme skořici, ovocné želé, hrnec položíme na sporák, přiklopíme poklicí a vše povaříme nejdéle 10 minut. Ovoce musí pustit vlastní šťávu.
- 2Hrnec stáhneme ze sporáku, necháme chvilku stranou a potom kompot vložíme vychladit do lednice.
- 3Do vysoké sklenice na dno dáme připravený kompot, potom řecký jogurt, znovu kompot a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.