Kompot z lesních plodů

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky, jahody a ostružiny očistíme, omyjeme a dáme do hrnce, přidáme vymačkanou šťávu z 1 citrónu a z 1 pomeranče, vsypeme vanilkový cukr, přidáme skořici, ovocné želé, hrnec položíme na sporák, přiklopíme poklicí a vše povaříme nejdéle 10 minut. Ovoce musí pustit vlastní šťávu.
  • 2
    Hrnec stáhneme ze sporáku, necháme chvilku stranou a potom kompot vložíme vychladit do lednice.
  • 3
    Do vysoké sklenice na dno dáme připravený kompot, potom řecký jogurt, znovu kompot a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.