Kompot z loupaných broskví

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
5 g
Cukr
100 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme větší, zralé, ale tvrdé broskve. Krátce je povaříme ve vroucí vodě, oloupeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky. Rozdělíme do sklenic.
  • 2
    Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme, a poté vychladlým roztokem ovoce zalijeme. Důkladně uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85°C sterilujeme 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.