Kompot z loupaných broskví
55 min.
Ingredience
- 3kilogramyBroskve
- 750gramůCukr krystal
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
5 g
Cukr
100 g
Postup přípravy
- 1Použijeme větší, zralé, ale tvrdé broskve. Krátce je povaříme ve vroucí vodě, oloupeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky. Rozdělíme do sklenic.
- 2Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme, a poté vychladlým roztokem ovoce zalijeme. Důkladně uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85°C sterilujeme 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.