Kompot z rebarbory pečený v troubě
95 min.
Ingredience
- 1kilogramReveň (Rebarbora)
- 200gramůCukr moučkový
- 100gramůMaliny
- 1kusSkořice celá
- 5lžicVoda pitná
Počet porcí:
48Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 200 °C. Řapíky rebarbory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na 4cm kousky. Svaříme cukr s vodou. Nakrájenou rebarboru naskládáme do pekáčku, posypeme čerstvými malinami (můžeme použít i mražené), zalijeme cukrovou vodou, překryjeme alobalem a pečeme 30-35 minut uprostřed trouby při 180 °C. Kompot podáváme horký nebo vlažný. Jinak ihned plníme do sterilizovaných nebo horkou vodou vypláchnutých sklenic a pořádně uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.