Kompot z rebarbory pečený v troubě

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
48

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
24 kcal
Sacharidy
6 g
Vláknina
953 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předehřejeme troubu na 200 °C. Řapíky rebarbory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na 4cm kousky. Svaříme cukr s vodou. Nakrájenou rebarboru naskládáme do pekáčku, posypeme čerstvými malinami (můžeme použít i mražené), zalijeme cukrovou vodou, překryjeme alobalem a pečeme 30-35 minut uprostřed trouby při 180 °C. Kompot podáváme horký nebo vlažný. Jinak ihned plníme do sterilizovaných nebo horkou vodou vypláchnutých sklenic a pořádně uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.