Kompot ze sušených meruněk, švestek a hrušek
30 min.
Ingredience
- 200mililitrůZázvorové víno
- 200mililitrůVoda pitná
- 60gramůŠvestky sušené
- 60gramůMeruňky sušené
- 60gramůHrušky sušené
- 60gramůHrozinky
- 1kusSkořice celá
- 4kusyHřebíček
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2lžíceZázvor kandovaný
- 250mililitrůJogurt nízkotučný
- 1lžíceMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
98 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
9 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Nastrouháme citrónovou kůru a najemno nasekáme kandovaný zázvor.
- 2Do vysokého rendlíku s vodou vložíme sušené švestky, sušené meruňky a sušené hrušky, přidáme hrozinky, celou skořici, hřebíčky, citrónovou kůru a lžíci kandovaného zázvoru, přilijeme zázvorové víno, přikryjeme a pomalu uvedeme do varu. Na mírném ohni ovoce vaříme asi 10 minut a když změkne, zchladíme ho a přelijeme do servírovací mísy.
- 3Přikrytou mísu dáme do chladničky přes noc uležet.
- 4Druhý den připravíme zázvorovou polevu. V misce dobře promícháme bílý jogurt s medem a lžící kandovaného zázvoru.
- 5Před podáváním z kompotu vyjmeme skořici a hřebíčky a kompot rozdělíme na skleněné dezertní misky.
- 6Kompot servíruje přelitý zázvorovou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.