Kompot ze sušených meruněk, švestek a hrušek

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
98 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
9 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nastrouháme citrónovou kůru a najemno nasekáme kandovaný zázvor.
  • 2
    Do vysokého rendlíku s vodou vložíme sušené švestky, sušené meruňky a sušené hrušky, přidáme hrozinky, celou skořici, hřebíčky, citrónovou kůru a lžíci kandovaného zázvoru, přilijeme zázvorové víno, přikryjeme a pomalu uvedeme do varu. Na mírném ohni ovoce vaříme asi 10 minut a když změkne, zchladíme ho a přelijeme do servírovací mísy.
  • 3
    Přikrytou mísu dáme do chladničky přes noc uležet.
  • 4
    Druhý den připravíme zázvorovou polevu. V misce dobře promícháme bílý jogurt s medem a lžící kandovaného zázvoru.
  • 5
    Před podáváním z kompotu vyjmeme skořici a hřebíčky a kompot rozdělíme na skleněné dezertní misky.
  • 6
    Kompot servíruje přelitý zázvorovou polevou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.