Kompotovaná dýně

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
4 g
Cukr
92 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýni očistíme, omyjeme, pokrájíme na kostičky a nasypeme do kastrolu.
  • 2
    Z citronů vymačkáme šťávu, smícháme s vodou, kyselinou citronovou a cukrem. Přilijeme džus a přisypeme hřebíček. Nálev přivedeme k varu, vložíme dýni a odstavíme.
  • 3
    Vše rozdělíme do sklenic, důkladně uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut.
  • 4
    Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a suché místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.