Kompotovaná dýně
50 min.
Ingredience
- 2kilogramyDýně
- 600gramůCukr krupice
- 850gramůDžus ananasový
- 2kusyCitrony
- 7,5decilitrůVoda pitná
- 1lžičkaKyselina citrónová
- 0,25lžičkaHřebíček
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
4 g
Cukr
92 g
Postup přípravy
- 1Dýni očistíme, omyjeme, pokrájíme na kostičky a nasypeme do kastrolu.
- 2Z citronů vymačkáme šťávu, smícháme s vodou, kyselinou citronovou a cukrem. Přilijeme džus a přisypeme hřebíček. Nálev přivedeme k varu, vložíme dýni a odstavíme.
- 3Vše rozdělíme do sklenic, důkladně uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut.
- 4Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a suché místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.