Kompotovaná rebarbora
50 min.
Ingredience
- 3kilogramyReveň (Rebarbora)
- 5decilitrůVoda pitná
- 1,5kilogramyCukr krystal
- 1kusCitrony
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
51 g
Postup přípravy
- 1Rebarboru omyjeme, oloupeme a pokrájíme na delší kousky. Cukr rozmícháme ve vodě, necháme projít varem, přidáme rebarboru a krátce povaříme. Jakmile změní barvu, vyjmeme ji děrovanou naběračkou a rozdělíme do sklenic.
- 2Nálev ještě krátce povaříme, přidáme šťávu vymačkanou z citronu, necháme vychladnout a poté jim zalijeme rebarboru. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.