Kompotované hroznové víno

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
2 g
Cukr
68 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bobule hroznového vína ostříháme nebo opatrně otrháme tak, abychom je nepoškodili. Důkladně omyjeme, vložíme do roztoku cukru a vody. Při teplotě cca 70 °C zvolna prohříváme cca 10 - 15 minut. Poté scedíme přes síto, ihned zchladíme studenou vodou.
  • 2
    Bobule rozdělíme do sklenic, roztok ještě převaříme a zalijeme jím ovoce. Sklenice zavíčkujeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 75 - 80 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjemme a uložíme na temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.