Kompotované švestky s octem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
3 g
Cukr
86 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme zralé, ale tvrdší švestky. Důkladně je omyjeme, nasypeme do kastrolu, zalijeme vroucím octem a zakryté necháme vychladnout. Poté ocet slijeme, rozmícháme ho s vodou a cukrem a dobře provaříme. Do vroucího nálevu přidáváme po částech švestky. Krátce povaříme, jakmile začnou praskat, vyjmeme a rozdělíme do sklenic.
  • 2
    Roztok znovu svaříme a po vychladnutí jím zalijeme ovoce. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. V hrnci necháme vychladnout, vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.