Kompotované višně

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
3 g
Cukr
67 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme zralé, ale tvrdší višně. Otrháme stopky, na sítu důkladně omyjeme a necháme okapat. Poté je rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a vychladlým nálevem zalijeme ovoce.
  • 2
    Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na studeném a temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.