Kompotované višně
40 min.
Ingredience
- 3kilogramyVišně
- 750gramůCukr krystal
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
3 g
Cukr
67 g
Postup přípravy
- 1Použijeme zralé, ale tvrdší višně. Otrháme stopky, na sítu důkladně omyjeme a necháme okapat. Poté je rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a vychladlým nálevem zalijeme ovoce.
- 2Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na studeném a temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.