Kompotový salát
20 min.
Ingredience
- 200gramůHroznové víno
- 200gramůKompot meruňkový
- 200gramůKompot mandarinkový
- 200gramůKompot ananasový
- 3kusyJablka
- 150gramůOřechy vlašské
- 200gramůŠvestky sušené
- 1litrVoda pitná
- 1decilitrRum
- 6mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
7 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Sušené švestky namočíme do vhodné nádoby s teplou vodou. Následovně je necháme okapat, vypeckujeme a nakrájíme na širší nudličky.
- 2Všechny kompoty, ananasový, meruňkový, mandarinkový a hroznový přelijeme přes sítko. Potom ovoce nakrájíme na stejné kousky a dáme do misky. Přidáme připravené švestky. Čerstvá jablka nakrájíme na stejné kousky jako kompotové ovoce a přidáme je do misky. Nakonec do salátu dáme nahrubo nakrájené ořechy.
- 3Ve vhodné nádobě smícháme dohromady rum, citrónovou šťávu a šťávu z mandarinkového kompotu - 1dl. Vše dobře rozšleháme a zalijeme připravené ovoce v misce. Vše zlehka promícháme, dáme do lednice vychladit.
- 4Vychlazený salát rozdělíme na dezertní talířky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.