Koňakovo-oříšková kolečka
45 min.
Ingredience
- Náplň
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůČokoláda na vaření
- 3lžíceMartell cognac
- 1špetkaKoření pěti vůní
- Těsto
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50gramůOřechy brazilské
- 3lžíceMartell cognac
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
19 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na pracovní ploše zpracujeme mouku se žloutkem, cukrem, solí, nakrájeným změklým máslem, mletými para ořechy a koňakem. Z dobře vypracovaného těsta vytvarujeme kouli, zabalíme do fólie a necháme asi 30 minut v chladu odpočinout.
- 2Těsto rozválíme na plát silný asi 3mm a vykrájíme z něj asi 40 koleček. Urovnáme je na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 8-10 minut. Po upečení necháme vychladnout.
- 3Příprava náplně: V kastrůlku svaříme smetanu, odstavíme z plotny a přidáme nalámanou čokoládu. Když se rozpustí, vmícháme koňak a koření. Necháme vychladnout a potom ještě chladíme 30 minut v ledničce.
- 4Připravenou čokoládovou náplň vyšleháme do pěny a naneseme ji na polovinu koleček. Přiklopíme zbylými kolečky a cukroví necháme do podávání v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.