Koňakový krém s mascarpone
15 min.
Ingredience
- 8lžicCukr krupice
- 150gramůMascarpone
- 20mililitrůKoňak vaječný
- 10mililitrůRum
- 4lžíceKaramel
- 100gramůJahody zahradní
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
13 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme mascarpone a ještě chvíli šleháme.
- 2Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme cukr a zlehka promícháme se žloutkovou hmotou. Přilijeme vaječný koňak a rum. Necháme několik hodin odležet v chladu.
- 3Krém podáváme ve skleničkách na sekt ozdobený čerstvými jahodami a přelitý karamelem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.