Konfitovaná kachní stehna

110 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
24 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
86 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sůl roztlučeme s pepřem, koriandrem, jalovcem, česnekem a tymiánem na hrubou pastu. Pastou potřeme omytá a osušená kachní stehna, která vložíme do nekovové nádoby kůží dolů. Přikryjeme fólií a necháme asi 12 hodin v chladničce proležet.
  • 2
    Stehna opláchneme, osušíme a těsně vedle sebe urovnáme do pekáče. Zalijeme rozpuštěným sádlem, vložíme do trouby vyhřáté na 140 stupňů Celsia a pečeme asi 90 minut. Maso musí být měkké a musí jít dobře od kosti.
  • 3
    Hotová stehna vyjmeme do plastové nádoby a zalijeme sádlem asi 2,5 cm nad maso. Sbíráme pouze tuk, vypečenou šťávou stehna nepřeléváme.
  • 4
    Konfit necháme vychladnout a potom uchováme v chladničce ve sklenicích nebo v plastových sáčcích.
  • 5
    Před podáváníme stehna prohřejeme a opečeme na pánvi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Olusqa
pá 14. 2. 2014
Kachnička....k tomu snad není co dodat. Ta je výborná vždycky, když se ale samozřejmě dobře udělá. Tahle je trochu jiná, ale taky moc chutná.