Kontinentální ovocné řezy
70 min.
Ingredience
- Náplň
- 225gramůFíky sušené
- 150gramůDatle
- 120gramůMeruňky sušené
- 30gramůHrozinky
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSkořice mletá
- 100gramůCukr krupice
- 120gramůOřechy vlašské
- 80mililitrůVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 100gramůCukr krupice
- 175gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMléko plnotučné
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
895 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
39 g
Sacharidy
132 g
Vláknina
10 g
Cukr
81 g
Postup přípravy
- 1Do větší pánve dáme hrubě nasekané fíky, datle, meruňky, hrozinky, citrónovou šťávu, skořici, cukr a vodu. Dusíme nezakryté asi 30 minut, až je směs hustá. Občas promícháme. Odstavíme z plotny a přimícháme nasekané ořechy. Asi hodinu necháme směs vychladnout.
- 2Mezitím si připravíme těsto: vidličkou smícháme mouku, cukr, sůl, rozdrobené máslo a vodu. Vytvoříme hladké těsto, zabalíme ho a dáme do lednice než vychladne náplň.
- 3Kousek těsta odložíme na lístky a bobulky. Zbývající těsto rozválíme na plát o velikosti 40 x 30 cm. Plát přendáme na nevymazaný plech, pokryjeme náplní a po stranách necháme 6 cm volný okraj. Jeden okraj přehneme přes náplň a zavineme tak, aby byla náplň zabalená a spoj těsta zůstal vespod. Na obou koncích zahrneme těsto dospodu. Závin potřeme vejcem rozšlehaným s mlékem a nožem prořízneme na povrchu několik otvorů. Z odloženého těsta vyválíme plát a vykrájíme lístky a vytvarujeme bobulky. Lístky a bobulky upravíme na povrch závinu a potřeme rozšlehaným vejcem.
- 4Troubu předehřejeme na 200°C a závin pečeme 25-30 minut dozlatova. Hotový necháme téměř vychladnout na roštu a podáváme při pokojové teplotě. Krájíme na silnější řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.