Konzervované citrony

10 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
86 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
19 g
Vápník
741 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Citrony důkladně opláchneme teplou vodou a osušíme papírovými utěrkami. Poté je od vrcholku nařízneme na čtvrtky tak, abychom je od sebe zcela neoddělili.
  • 2
    Do zavařovací sklenice o objemu 2 litry nasypeme sůl, jejíž vrstva by měla být asi 5 mm. Na vrstvu soli položíme rozevřený citron, vložíme bobkový list a zcela zasypeme solí. Stejně postupujeme i u zbývajících citronů.
  • 3
    Nakonec všechny citrony stlačíme vařečkou, aby se z nich uvolnila šťáva. Přisypeme ještě trochu soli a sklenici důkladně uzavřeme. Poté nejméně na 1 měsíc uložíme, je však potřeba každý den sklenici převrátit.
  • 4
    Citrony používáme postupně, podle druhu receptu. Někdy využijeme pouze kůru, jindy kůru i dužninu. Před podáváním důkladně opláchneme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.