Konzervované houby z Pošumaví
25 min.
Ingredience
- 250gramůSůl
- 1kilogramHouby čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
39 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
3 g
Vápník
23 mg
Postup přípravy
- 1Očistíme, omyjeme a osušíme 1 kg tvrdších hub: hřiby, lišky, kozáky aj. Houby pokrájíme na plátky, tak jak je běžně používáme a v míse je promícháme s 250g soli. Dáme je do čisté a suché sklenice, dobře uzavřeme a odložíme na tmavé a chladné místo.
- 2Houby před upotřebením vždy řádně promyjeme pod tekoucí vodou nebo je necháme chvíli namočené ve vodě, až potom je propláchneme. Jídlo (polévky, omáčky) už nesolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.