Konzervované houby z Pošumaví

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
39 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
3 g
Vápník
23 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme, omyjeme a osušíme 1 kg tvrdších hub: hřiby, lišky, kozáky aj. Houby pokrájíme na plátky, tak jak je běžně používáme a v míse je promícháme s 250g soli. Dáme je do čisté a suché sklenice, dobře uzavřeme a odložíme na tmavé a chladné místo.
  • 2
    Houby před upotřebením vždy řádně promyjeme pod tekoucí vodou nebo je necháme chvíli namočené ve vodě, až potom je propláchneme. Jídlo (polévky, omáčky) už nesolíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.