Koprová

25 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2,5decilitryZakysaná smetana
    • 2,5decilitryHovězí vývar základní
    • 1lžíceCukr krupice
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 2lžíceKopr čerstvý
    • 2lžíceOcet vinný
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
95 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do osoleného hovězí polévky dáme na několik minut povařit kopr. Vaříme krátce, aby neztratil vůni a barvu.
  • 2
    Rozmícháme si v mléce či smetaně mouku a přilijeme k vývaru.
  • 3
    Ochutíme cukrem a necháme chvilku povařit. Musíme omáčku míchat, aby se nám ode dna nenapalovala.
  • 4
    Dle chuti jí přikyselíme, přisladíme a dosolíme.
  • 5
    Nakonec můžeme omáčku chutně vylepšit jestli-že rozmícháme žloutek v trošce smetany a vlijeme ho do vařící se omáčky. Omáčku pak už nevaříme, aby se nám žloutek nesrazil. Omáčka žloutkem zhoustne, je hladší a má příjemnou smetanovou barvu.
  • 6
    K příloze podáváme houskový knedlík.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.