Koprová
25 min.
Ingredience
- 2,5decilitryZakysaná smetana
- 2,5decilitryHovězí vývar základní
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceKopr čerstvý
- 2lžíceOcet vinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
95 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do osoleného hovězí polévky dáme na několik minut povařit kopr. Vaříme krátce, aby neztratil vůni a barvu.
- 2Rozmícháme si v mléce či smetaně mouku a přilijeme k vývaru.
- 3Ochutíme cukrem a necháme chvilku povařit. Musíme omáčku míchat, aby se nám ode dna nenapalovala.
- 4Dle chuti jí přikyselíme, přisladíme a dosolíme.
- 5Nakonec můžeme omáčku chutně vylepšit jestli-že rozmícháme žloutek v trošce smetany a vlijeme ho do vařící se omáčky. Omáčku pak už nevaříme, aby se nám žloutek nesrazil. Omáčka žloutkem zhoustne, je hladší a má příjemnou smetanovou barvu.
- 6K příloze podáváme houskový knedlík.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.