Koprová omáčka se smetanou
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 125mililitrůMasový vývar
- 15gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceKopr čerstvý
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1špetkaSůl bylinková
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
28 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci zahřejeme vývar, do kterého přimícháme najemno nakrájenou cibuli. Vaříme, dokud se vývar nezredukuje na polovinu.
- 2Poté přimícháme polovinu smetany, povaříme a přimícháme máslo.
- 3Zbytek smetany vyšleháme dotuha a smícháme s nasekaným koprem. Promícháme se směsí v hrnci.
- 4Nakonec přimícháme sůl, pepř a citrónovou šťávu, ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.