Koprová polévka
40 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 8decilitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 2decilitryMléko polotučné
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusŽemle tuková
- 4lžíceKopr čerstvý
- 0,5kusBujón hovězí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
362 mg
Cukr
122 mg
Postup přípravy
- 1Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, rozšleháme a povaříme 20 minut. Přidáme bujón, sůl a rozšlehané vejce, které necháme v polévce srazit.
- 2Do polévky přilijeme mléko, uvedeme do varu, přisypeme jemně nasekaný kopr a necháme jen přejít varem.
- 3Žemli nakrájenou na kostičky opražíme nasucho na teflonové pánvi a podáváme zvlášť k polévce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.