Koprová smetanová omáčka
50 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceKopr čerstvý
- 0,33litrSmetana 12% (konzumní)
- 2lžičkyCukr krupice
- 1kusSůl
- 60gramůMouka polohrubá
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
618 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Asi 2/3 uvedeného množství smetany rozkvedláme s moukou a vaříme v osolené vodě. Podle chuti omáčku přikyselíme a přisladíme. Do provařené omáčky vložíme najemno nasekaný kopr a přilijeme žloutek rozkvedlaný ve zbytku smetany. Už nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.