Koprový chléb
80 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 125mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceKopr čerstvý
- 150gramůŽervé
- 2kusyCibule
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
838 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do velké mísy nasypeme droždí, zalijeme ho vodou. Necháme pět minut rozpouštět, poté zamícháme, přidáme mouku a sůl. Zamícháme, přidáme kopr, žervé, cibuli, máslo, vejce a všechno zamícháme v jedno těsto.
- 2Těsto následně vyklopíme na pomoučněný stůl a minimálně pět minut hněteme. Vrátíme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme hodinu a půl kynout.
- 3Vymažeme formu na chléb, přesuneme do ní těsto. Zakryjeme utěrkou, počkáme půl hodiny na dokynutí. Pak stačí nechat péct 45 minut v troubě při teplotě 180 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.