Kořeněná játra s houbami
27 min.
Ingredience
- 600gramůJátra vepřová
- 0,5lžíceSolamyl
- 80gramůŽampiony čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyCibulka jarní
- 1lžičkaCukr krupice
- 100gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 2,5lžíceSójová omáčka
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 60mililitrůVíno červené
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaPaprika mletá pálivá
- 0,25lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
21 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěná játra nakrájíme na tenčí plátky, žampiony očistíme a pokrájíme na tenké plátky, fazolky slijeme, necháme okapat a rozkrájíme na menší kousky, česnek rozdrtíme, cibulky krájíme nadrobno.
- 2Játra obalíme v Solamylu a z obou stran je zprudka osmažíme na oleji, přidáme cibulky, houby, česnek, koření, vývar, víno, sójovou omáčku, cukr, chvilku povaříme. Na závěr vmícháme fazolky a prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.