Kořeněné čipsy z plantainu
15 min.
Ingredience
- 2kusyBrambory
- 1lžičkaSkořice mletá
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
135 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
13 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 mg
Postup přípravy
- 1Plantainy oloupeme, odřízneme konce a nakrájíme na šikmá kolečka.
- 2V pánvi rozpálíme olej, plátky smažíme po malých dávkách do zlatohněda. Vyjmeme a necháme vykapat na papírovém ubrousku.
- 3Chilli prášek smícháme se skořicí. Čipsy dáme na talíř a posypeme směsí Chilli a skořice.
- 4Ihned podáváme s miskou ostré omáčky Chilli k namáčení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.