Kořeněné čipsy z plantainu

15 min.
Mexiko

Ingredience

    • 2kusyBrambory
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 50mililitrůOlej rostlinný
    • 0,5lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
135 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
13 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plantainy oloupeme, odřízneme konce a nakrájíme na šikmá kolečka.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej, plátky smažíme po malých dávkách do zlatohněda. Vyjmeme a necháme vykapat na papírovém ubrousku.
  • 3
    Chilli prášek smícháme se skořicí. Čipsy dáme na talíř a posypeme směsí Chilli a skořice.
  • 4
    Ihned podáváme s miskou ostré omáčky Chilli k namáčení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.