Kořeněné hrušky se smetanou

28 min.
Evropa

Ingredience

    • 500mililitrůVoda pitná
    • 200gramůCukr krupice
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 3špetkyPomerančová kůra
    • 1kusSkořice celá
    • 1kusVanilkový lusk
    • 4kusyHrušky
    • 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
10 g
Cukr
58 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky omyjeme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřinců. Vanilkový lusk podélně rozřízneme.
  • 2
    Vodu smícháme s cukrem, citronovou šťávou, pomerančovou kůrou a skořicí, uvedeme k varu, přidáme vanilkový lusk a vaříme 10 minut, poté přidáme hrušky a přiklopené vaříme 8 minut. Hrušky rozdělíme do misek, přelijeme smetanou a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.