Kořeněné králičí maso

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
25 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté králičí maso naporcujeme a osolíme.
  • 2
    Do pekáče vložíme máslo, na kostičky nakrájenou slaninu, na plátky nakrájený česnek, hořčici, bobkový list, nové koření, nakrájenou feferonku, majoránku, papriku, kmín, nadrobno nakrájenou okurku, špetku tymiánu a předem namočené houby. Na plotýnce na mírném ohni vše zvolna promícháme.
  • 3
    Přidáme porce králíka, pekáč vložíme do vyhřáté trouby a za občasného podlévání vodou a šťávou dusíme maso doměkka.
  • 4
    Hotový pokrm zaprášíme hladkou moukou a ještě chvíli podusíme.
  • 5
    Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.