Kořeněné králičí maso
80 min.
Ingredience
- 600gramůKráličí maso
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 3kusyBobkový list
- 1kusFeferony
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kusOkurky nakládané
- 4stroužkyČesnek
- 1hrstHouby sušené
- 1špetkaTymián sušený
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaNové koření celé
- 0,5lžičkaKmín celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
25 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté králičí maso naporcujeme a osolíme.
- 2Do pekáče vložíme máslo, na kostičky nakrájenou slaninu, na plátky nakrájený česnek, hořčici, bobkový list, nové koření, nakrájenou feferonku, majoránku, papriku, kmín, nadrobno nakrájenou okurku, špetku tymiánu a předem namočené houby. Na plotýnce na mírném ohni vše zvolna promícháme.
- 3Přidáme porce králíka, pekáč vložíme do vyhřáté trouby a za občasného podlévání vodou a šťávou dusíme maso doměkka.
- 4Hotový pokrm zaprášíme hladkou moukou a ještě chvíli podusíme.
- 5Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.