Kořeněné medové perníčky
27 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusKypřicí prášek do perníku
- 250gramůMed včelí
- 100gramůCukr moučkový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 4kusyHřebíček
- 1kusBadyán
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 1lžičkaCitronová kůra
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
290 mg
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Na válu smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva, kypřící prášek do perníku, strouhanou citronovou a pomerančovou kůru, vejce a změklé máslo.
- 2Cukr, med, mleté hřebíčky, badyán a skořici zahříváme v rendlíku až k varu. Poté stáhneme, za stálého míchání necháme vychladnout a přilijeme ke směsi na vál. Vypracujeme hladké těsto a ve fólii uložíme těsto do druhého dne do chladničky.
- 3Na válu poté vyválíme placku a z ní vykrajujeme různé tvary. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.