Kořeněné nové brambory

70 min.
Evropa

Ingredience

    • 750gramůBrambory rané
    • 400gramůCibulka jarní
    • 20gramůMáslo
    • 1lžíceEstragon
    • 4kusyBobkový list
    • 1lžíceKoriandr
    • 150mililitrůVíno bílé
    • 1lžičkaSůl
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 1litrVoda pitná
    • 2plátkyAnglická slanina
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté brambory povaříme v osolené vodě 10-15 minut a slijeme.
  • 2
    Brambory spolu s očištěnými jarními cibulkami a máslem rozložíme do pekáče, přidáme nakrájenou slaninu a posypeme nasekanými bylinkami a kořením. Vše zalijeme vínem a pečeme v troubě pod grilem asi 20 minut.
  • 3
    Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu ke grilovaným masům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.