Kořeněné nové brambory
70 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory rané
- 400gramůCibulka jarní
- 20gramůMáslo
- 1lžíceEstragon
- 4kusyBobkový list
- 1lžíceKoriandr
- 150mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 2plátkyAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté brambory povaříme v osolené vodě 10-15 minut a slijeme.
- 2Brambory spolu s očištěnými jarními cibulkami a máslem rozložíme do pekáče, přidáme nakrájenou slaninu a posypeme nasekanými bylinkami a kořením. Vše zalijeme vínem a pečeme v troubě pod grilem asi 20 minut.
- 3Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu ke grilovaným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.