Kořeněné novozélandské sušenky
72 min.
Ingredience
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2lžičkySkořice mletá
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1lžičkaKoření perníkové
- 120gramůCukr moučkový
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 160gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaKardamom
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
14 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
960 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si kořenící směs. Smícháme skořici, mletý kardamom, mletý hřebíček, sušený zázvor a perníkové koření.
- 2Poté vypracujeme hutné, pevné těsto. Prosejem mouku s kypřicím práškem, přidáme cukr a jednu nebo dvě lžíce kořenící směsi. Zapracujeme máslo, těsto zabalíme do fólie a necháme alespoň 40min odpočívat v chladu.
- 3Odleželé těsto rozválíme na troušťku cca 3mm a formičkami vykrajujeme libovolné tvary. Naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 10-12min. Hotové sušenky necháme vychladnout na mřížce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.