Kořeněné řezy s hrozinkami
18 min.
Ingredience
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaHřebíček
- 1špetkaNové koření mleté
- 215gramůHrozinky
- 115gramůMáslo čerstvé
- 165gramůMelasa
- 55gramůOřechy vlašské
- 100gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
24 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si pekáček cca 33 x 23 cm, vyložíme pečícím papírem a pomažeme ho tukem, troubu si předehřejeme na 180 °C.
- 2Mouku prosejeme do mísy s práškem do pečiva a kořením. V jiné míse smícháme hrozinky s několika lžícemi moučné směsi. Šlehačem našleháme máslo s cukrem do pěny, postupně přimícháme vejce, melasu, moučnou směs a hrozinky. Hmotu vlijeme do pekáče, pečeme 15 - 18 minut, necháme v pekáči vychladnout, krájíme na čtverce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.