Kořeněné salátové okurky

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyOkurka salátová
    • 60mililitrůOcet
    • 30mililitrůVoda pitná
    • 25gramůMáslo čerstvé
    • 4kusyŠalotka
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 450mililitrůVývar drůbeží
    • 1lžíceKopr
    • 1lžíceCukr krupice
    • 0,5lžičkaSůl
    • 0,5lžičkaFenyklová semínka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Salátové okurky omyjeme, oloupeme a podélně rozkrojíme. Semínka odstraníme a okurky nakrájíme na špalíčky.
  • 2
    Ve vodě a octu rozpustíme cukr a sůl. Směsí přelijeme okurky a necháme 1 hodinu stát. Potom tekutinu slijeme.
  • 3
    Na pánvi na rozpuštěném másle zprudka smažíme nasekanou šalotku doměkka. Poprášíme ji moukou, fenyklem a smažíme, až mouka zezlátne. Cibulovou jíšku potom zředíme za stálého míchání vývarem a přivedeme k varu. Zvolna povaříme do zhoustnutí.
  • 4
    Vsypeme nakrájené okurky a pomalu vaříme 10-15 minut bez pokličky. Okurky se nesmí rozvařit, mají jen změknout. Ozdobíme nasekaným koprem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.