Kořeněné salátové okurky
40 min.

Ingredience
- 2kusyOkurka salátová
- 60mililitrůOcet
- 30mililitrůVoda pitná
- 25gramůMáslo čerstvé
- 4kusyŠalotka
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 450mililitrůVývar drůbeží
- 1lžíceKopr
- 1lžíceCukr krupice
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaFenyklová semínka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Salátové okurky omyjeme, oloupeme a podélně rozkrojíme. Semínka odstraníme a okurky nakrájíme na špalíčky.
- 2Ve vodě a octu rozpustíme cukr a sůl. Směsí přelijeme okurky a necháme 1 hodinu stát. Potom tekutinu slijeme.
- 3Na pánvi na rozpuštěném másle zprudka smažíme nasekanou šalotku doměkka. Poprášíme ji moukou, fenyklem a smažíme, až mouka zezlátne. Cibulovou jíšku potom zředíme za stálého míchání vývarem a přivedeme k varu. Zvolna povaříme do zhoustnutí.
- 4Vsypeme nakrájené okurky a pomalu vaříme 10-15 minut bez pokličky. Okurky se nesmí rozvařit, mají jen změknout. Ozdobíme nasekaným koprem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.