Kořeněné špalíčky z vepřového bůčku
100 min.
Ingredience
- 1lžičkaCukr krupice
- 500gramůVepřový bok
- 500gramůZelí bílé - sterilizované
- 1lžičkaJalovec
- 2lžičkyKmín drcený
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOlej rostlinný
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
69 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytý a osušený vepřový bok bez kostí nakrájíme na špalíčky, osolíme a posypeme kmínem. Maso zprudka opečeme na pánvi na troše oleje po všech stranách. Zelí scedíme a rozložíme na dno pekáčku. Poklademe špalíčky bůčku, které posypeme rozdrceným jalovcem. Přelijeme výpekem z pánve, mírně podlijeme vodou a ve středně vyhřáté troubě pečeme doměkka. Během pečení maso občas obracíme a podle potřeby podléváme vodou. Zelí mírně přisladíme. Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky nebo vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.