Kořeněné svíčkové řezy se žampionovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí svíčková
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2špetkyKmín mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 30mililitrůKoňak
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 80mililitrůVíno červené
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,25lžičkaPepř bílý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
36 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na plátky a rukou lehce naklepeme. V misce promícháme koření se solí a olejem a směsí potřeme řízky, naskládáme je do mísy a necháme odležet. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěné žampiony nakrájíme na plátky.
- 2Na másle zpěníme cibuli, přidáme žampiony a dusíme ve vlastní šťávě. Poté přilijeme víno, koňak a smetanu a na mírném plameni za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
- 3Řízky zprudka usmažíme na oleji z marinády z obou stran dozlatova a podáváme je přelité žampionovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.