Kořeněné svíčkové řezy se žampionovou omáčkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
36 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na plátky a rukou lehce naklepeme. V misce promícháme koření se solí a olejem a směsí potřeme řízky, naskládáme je do mísy a necháme odležet. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěné žampiony nakrájíme na plátky.
  • 2
    Na másle zpěníme cibuli, přidáme žampiony a dusíme ve vlastní šťávě. Poté přilijeme víno, koňak a smetanu a na mírném plameni za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
  • 3
    Řízky zprudka usmažíme na oleji z marinády z obou stran dozlatova a podáváme je přelité žampionovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.