Kořeněný chleba s medem
72 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSoda jedlá
- 240mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 350gramůMed včelí
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- Na formu
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
7 g
Sacharidy
135 g
Vláknina
4 g
Cukr
58 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem, solí, kořením a sodou. Poté přimícháme mléko, v kterém jsme rozšlehali vejce a med. Vypracujeme hladké těsto, nejlépe v mixéru a naplníme jím vymazanou a vysypanou chlebíčkovou formu. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 60 minut. Upečený chleba vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce. Podáváme nakrájený na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.