Kořeněný chlebíček s javorovým sirupem

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
187 mg
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180°C.
  • 2
    Formu vymažeme 15 g rozpuštěného másla a necháme v chladničce ztuhnout. Zbylé máslo rozpustíme.
  • 3
    V míse promícháme všechny sypké přísady kromě cukru. Ve větší míse promícháme mléko, acidofilní mléko, rozpuštěné máslo, cukr, sirup. Mícháme, až se cukr rozpustí. Do tekuté směsi přimícháme připravenou sypkou směs a rozšleháme ručním šlehačem, až je těsto hladké.
  • 4
    Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme zhruba 55 minut až hodinu (zkusíme vpichem špejle, zda je koláč hotový – nelepí se na špejli, je upečený).
  • 5
    Upečený koláč necháme zhruba 12 minut chladnout, poté vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na suché místo. Při pokojové teplotě můžeme koláč servírovat až 5 dní.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.