Kořeněný koláč z krémového sýra

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
37 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
1 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krémový sýr utřeme v míse se 115 g másla, přimícháme 115 g prosáté mouky a utvoříme žmolenkové těsto. Zabalíme je do fólie a necháme půl hodiny odpočinout v chladničce.
  • 2
    Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka, rozválíme kruhovou placku, pokud těsto z koláčové formy přesahuje přes okraj, odkrojíme jej.
  • 3
    V jiné míse utvoříme další žmolenkové těsto ze zbylé mouky, cukru, másla, soli a koření. Dvě třetiny kořeněného žmolenkového těsta sypeme na koláč. V hlubší míse si připravíme vejce ušlehaná s melasou.
  • 4
    Do jiné mísy nalijeme horkou vodu, vmícháme sodu (pozor, bude pěnit) a ihned nalijeme do vaječné směsi a rychle prošleháme. Tuto směs nalijeme na koláč a na vrch zbylou kořeněnou žmolenku.
  • 5
    Koláč pečeme v troubě předehřáté na 190°C asi 35 min. Koláč necháme zchladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.