Kořeněný krůtí salát
30 min.
Ingredience
- 90mililitrůVývar drůbeží
- 30mililitrůLimetková šťáva
- 1kusCitronová tráva
- 2stroužkyČesnek
- 500mililitrůKrůtí maso mleté
- 15mililitrůOmáčka rybí
- 1lžíceCukr krupice
- 2kusyChilli paprička
- 120gramůCibulka jarní
- 15gramůKoriandr čerstvý
- 15gramůMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
17 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Citronovou trávu omyjeme a pokrájíme na drobné kousky, česnek oloupeme, prolisujeme. Cibulky nakrájíme na kolečka, mátu, chilli papričku a koriandr nasekáme.
- 2Do rozpálené pánve nalijeme vývar,limetkovou šťávu,přidáme citronovou trávu a česnek, přivedeme k varu, poté přimícháme maso a smažíme při mírné teplotě 5 minut. Odstavíme z plotny, do směsi vmícháme rybí omáčku a cukr. Směs necháme vychladnout, pak vmícháme chilli papričky, cibulku, mátu a koriandr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.